De kracht van kwetsbaarheid

Referenties

logo-rabobank
logo-heineken
logo-kempen-en-co
logo-sns-reaal
logo-belastingdienst
logo-achmea
logo-interpolis
logo-ibs
logo-pro-rail
logo-klm
logo-aon
logo-de-tussen-voorziening
logo-umc-utrecht
logo-amstelring
logo-alliander
logo-stichting-delta-de-bilt
logo-eneco
logo-catalpa
logo-zorggroep-tellens
logo-omring
logo-omring

Individuele coaching

 

Erik maakt zijn slogan ‘Maakt Wakker en Wijs, Vitaliseert en Inspireert' meer dan waar, reden waarom ik hem van harte kan aanbevelen. Hij verliest geen tijd aan theoretische verhandelingen; vlot en vakkundig dringt hij door tot je kern en haalt hij je uit je comfort zone, op een heel persoonlijke en overtuigende manier. Als bonus komen er tijdens de gesprekken vaak onverwachte dingen naar boven. Ik heb er al met al erg veel aan gehad.
– Willibrord van Nierop
Head of Legal Rural & Retail Rabobank
Erik leerde me om mijn gevoel serieus te nemen, niets achter te houden en dat als kompas te gaan inzetten in plaats van het te onderdrukken. Voor mij de meest waardevolle leerervaring van de afgelopen jaren, misschien wel de meest waardevolle van mijn leven. Want ik heb ontdekt dat ik veel effectiever ben als ik mijn gevoel en verstand in evenwicht inzet.
– HR-directeur Pantar
Het belangrijkste wat ik bij Erik heb geleerd is terug te gaan naar mijn gevoel. Ik denk dat hij op het moment dat ik binnen kwam al wist hoe het zat. Hij heeft al in het eerste gesprek iets losgemaakt, of aangewakkerd: het besef dat de antwoorden in mij zitten, dat mijn gevoel de beste navigatie is in het leven. Door de gesprekken, zijn eerlijkheid, humor, muziek en doordat hij ervaringen uit zijn leven deelt, goed luistert en minstens zo goed kijkt, en doordat hij niet met theoretische lijstjes, diagrammen of andere dingen kwam waar ik mij heerlijk achter had kunnen verschuilen, gingen er steeds meer wikkels af en voel ik nu weer wat ik voel, wat ik belangrijk vind. Wat ik wil en vertrouw ik ook op mijn gevoel. Dingen blijven daarmee ook makkelijker bij mezelf en dat geeft veel rust. Natuurlijk lukt me dit niet altijd en vraagt het zeker een terugkerend bewustzijn, maar doordat ik weet dat het er is, ben ik rustiger, relaxter en zeker blijer. Het maakt ook dat privé en werk veel dichter bij elkaar zijn komen te liggen.
– Medisch specialist UMC
Sinds 2,5 jaar voer ik regelmatig gesprekken met Erik. Erik is wars van ‘zoals het hoort’ of ‘dat gaat nou eenmaal zo’. Dat is verfrissend voor mij, omdat hij daarmee regelmatig mijn gedachtenkronkels ontmaskert. Erik kan goed luisteren en doorvragen, waardoor ik het juiste perspectief ontdek. Door zijn ervaring in het bedrijfsleven voelt hij goed de context van mijn werkomgeving aan. Hij helpt mij om eerlijk naar mijzelf te kijken; naar mijn mogelijkheden, maar zeker ook naar mijn onmogelijkheden en naar zaken waar ik op leegloop. Na een gesprek met Erik zie ik altijd weer nieuwe kansen.
– Jan Jaap de Jong
Interim Professional
Bijzondere gesprekken die veel meer opleveren dan verwacht, als je er echt voor open staat om los te durven laten. Zonder dat je het in de gaten hebt neemt Erik je dan mee in een groeiproces. Verwarrend genoeg ging het eindelijk eens over mijzelf; IK. Tel daarbij op humor, creativiteit en wijsheid. Eén groot cadeau!
– Simone Lathouwers
Mediator en HR Professional
Erik heeft me geholpen om beter te worden in het inzetten van mijn sterke kanten. Om in te zien hoe ik daarin vooral mezelf in de weg kan lopen. En wat het oplevert als ik dat interne controlepaneel wat makkelijker loslaat. Meedogenloos eerlijk, confronterend en humorvol. De gesprekken die we voerden, voelen als mens-tot-mens gesprekken, zoals je die ook met goede vrienden kan hebben. Direct, ongecompliceerd, niet altijd leuk en daarmee altijd waardevol.
– Wouter Müller
Manager Beleid en Portfolio Vivare
Een aantal jaren geleden heeft Erik mij dusdanig geïnspireerd dat ik me het moment waarop het belangrijkste puzzelstukje op zijn plaats viel, heel precies blijf herinneren. Het vernieuwde inzicht heeft me sindsdien geholpen bij het bereiken van al (en dat zijn er veel!) mijn persoonlijke én zakelijke ambities. Ik geloof niet dat ik zou staan waar ik nu sta, zonder dat specifieke leermoment.
– Gerald van Rijt
Change Consultant and Senior Management

Team- en organisatie coaching

– Faiza Oulahsen
Greenpeace, Department Head Climate & Energy
Erik heb ik als een coach leren kennen die zaken op een zorgvuldige manier weet te “ontwikkelen”. Met oog voor alle belangen en complexiteit, oor voor de boven- en ondertonen en hart voor alle gevoelens en sentimenten. In het proces is Erik recht door zee en hij benoemt wat er benoemd moet worden. In zowel groepssessies als individuele contacten kan hij goed uit de voeten met ingewikkelde dynamieken en nodigt hij uit om zaken niet ingewikkelder te maken dan zij in de kern zijn.
– Vincent Plomp
Omring, Manager Leren & Ontwikkelen
Omdat de samenwerking binnen de OR vast zat werd Erik ingeschakeld om ons te helpen. Hij ging direct grondig, onbevooroordeeld maar ook onconventioneel te werk. Hij probeerde zoveel mogelijk leden apart te spreken en schuwde een pittig gesprek niet. Iedereen kreeg een stem maar werd tegelijk ook uitgedaagd zelf na te denken over wat je anders zou kunnen doen. Erik wist snel de vinger op de zere plek te leggen. Dat is confronterend maar ook verhelderend. Door de grondige voorbereiding konden we in het groepsproces snel vooruitgang boeken. Hij begeleidt het proces maar je moet wel zelf willen veranderen, als je dat durft wordt de samenwerking in je team al snel een stuk minder ingewikkeld. Erik gaat integer te werk, daagt uit tot het nemen van verantwoordelijkheid en het tonen van moed. Zo helpt hij je op weg om met een opgeruimd gevoel en in een veilige omgeving samen te werken.
– Martijn Gottgens
OR-lid KLM
'Erik maakte meteen enorm contact met iedereen in de groep alsof hij ze al jaren kende, en dat werd ook zo ervaren. Vanuit dat kennen trok hij enorm veel naar boven: feiten, gevoel, waardoor de samenwerking tussen ons bespreekbaar werd. Erik weet het meteen woorden te geven ook, waardoor het gesprek op een natuurlijke manier verloopt'. 'Ik heb Erik snoeihard zien werken, met een enorm oog voor de mens. Hij wist met een half woord, blik of gebaar je binnenste te bereiken. Ik vond hem meteen sympathiek, een fijn, betrouwbaar persoon. Hij weet je zo te triggeren dat je het zelf zegt. Hij heeft een sleutel op alle kastdeurtjes'. 'Ik heb geen idee wat Erik gedaan heeft, het voelde licht en met humor, maar hij wist zo treffend bij iedereen de vinger op de zere plek te leggen, en zo snel ook. Dat heeft bij ons allemaal wat losgemaakt en het werkt bij ons allemaal ook nog door'.
– MT-leden van een bank
Ik ga altijd weg met nieuwe inzichten over mezelf en concrete acties! Erik is de spiegel waar je soms liever niet in kijkt maar die je wel o zo nodig hebt. Altijd eerlijk, soms confronterend, soms (vaderlijk) wijs, en altijd met een groot gevoel voor humor. Ik heb hem mogen meemaken in zowel persoonlijke en intervisie trajecten als bij een groot ‘groepsdynamisch’ project. Ik ken Erik als iemand die naar de hele mens kijkt en heel goed kan luisteren, snel de vinger op de zere plek kan leggen en helpt bij het komen tot concrete afspraken en oplossingen. Schakel Erik in als het nodig is dat out-of-the-comfort-zone gekeken mag/moet worden naar persoonlijke of teamontwikkeling. Iedereen wordt er een beter en leuker mens van!
– Leonie van Amelsfort
voorm.OR-lid Rabobank, strategisch analist
Ik beveel Erik van Ark graag bij u aan. Ik heb Erik leren kennen tijdens een opdracht voor een ondernemingsraad. In een korte, maar zeer intensieve periode heb ik hem leren kennen als iemand die werkt vanuit zijn persoonlijkheid. Open, eerlijk, integer en transparant met een groot analytisch vermogen. Zijn manier van werken, luisteren naar en afstemmen op de persoon en/of groep personen, maken dat hij met respect voor eenieder binnen een kort tijdsbestek zeer doeltreffend resultaat bereikt.
– Sylvia van Laar
DB-lid OR Omring
'Tijdens het eerste gesprek met Erik, vóór het gunnen van de opdracht, was de manier waarop Erik met ons sprak wat mij aantrok. We zochten iemand voor het geheel, maar hij raakte onmiddellijk met ons persoonlijk in contact. Zijn aanpak/werking was gericht op (bewegen van) het individu. Dat was doorslaggevend voor de gedachte: deze man moeten we hebben. We vonden Erik in zijn totaliteit de juiste man voor deze klus.’ 'Ik vind dat Erik het methodisch goed heeft aangepakt. Hij heeft de mensen gevraagd zich uit te spreken. Dat kon door dit voorwerk. Het resultaat daarvan is dat het collectief tot een bepaald level is gekomen. Er zijn zaken uitgesproken, politieke, die nog niet eerder boven tafel waren geweest. Er waren doorbraakmomenten, men ging ook dingen aan elkaar vragen.’ ‘Erik heeft openheid gebracht. We zoeken elkaar nu meer op, omdat we meer weten van elkaar en het samen hebben meegemaakt. We hadden dat zonder hem, uit onszelf, nooit gekund.'
– OR-leden Rabobank
Erik is in staat om een groep verschillende mensen met pittige persoonlijkheden snel dichtbij elkaar te brengen. Hoe deed hij dat? Door zelf eerlijk en kwetsbaar te zijn, door heel goed te luisteren en door te vragen waar anderen stoppen, en door heel veel warmte in de groep te brengen.
– Hoofd HR van een bank
Erik creëert rust in de groep en zorgt dat ervoor ruimte is voor ieder individu, terwijl het toch echt een groepsproces blijft. Erik biedt een luisterend oor en stelt op juiste momenten juiste vragen, zodat we altijd tot de kern komen. Erik is open, rustig en durft ook zijn eigen gedachten en ideeën ter discussie te stellen. Er is altijd ruimte voor een lach, een traan, of gewoon even helemaal niets.
– Petra van Lint
Empirion
icon-contact

Klaar voor een kennismaking?

Die begint met één druk op de knop!

Stuur een e-mail
[contact-form-7 id=”3494″ title=”CTA formulier”]