'Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en verwonder!’

‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en verwonder!’

Kenmerkend voor mijn coaching

Het meest onderscheidend aan mij is dat ik snel en precies kan voelen waar de kern zit en daar eenvoudige en herkenbare woorden aan kan geven. Hiervoor creëer ik in no-time een veilige omgeving. Dat scheelt een hoop tijd en gedoe. Ik ben heel direct. Gebruik veel humor. Op een onconventionele, verrassende, inspirerende en ‘meedogenloos’ eerlijke manier voer ik het gesprek, met altijd compassie voor de ander. Door mijn achtergrond van theatersport en improvisatietoneel kan ik goed laten zien wat het verschil is in de werking van jou in verschillende situaties.

Twee kernvragen

In de praktijk kom ik altijd op de volgende twee kernvragen uit:

  • Wat is er voor jou op dit moment aan de orde in je leven of werk?
  • Wat zou je vandaag of morgen al anders kunnen doen?

‘Eenvoud is zien, oordelen en handelen vanuit het punt waarin we in onszelf rusten.

Hoeveel valt er dan niet weg! En hoe valt al het andere op zijn plaats.’

Dag Hammarskjöld

Hoe kijk ik naar de mens

We worden eenvoudig geboren, met verschillende aanleg in onze genen. In de loop van ons leven raken we allemaal ingewikkeld door onze opvoeding en allerlei gebeurtenissen. Er ontstaan geleidelijk in-wikkelingen (subpersonen of ‘wikkels’). We splitsen ons meer of minder af en worden bijvoorbeeld een pleaser, een ‘hoofd op pootjes’ of een macho. We bestaan niet langer uit één stuk. Daardoor zijn onze kern en unieke talenten lang niet altijd meer zichtbaar. We zijn ook regelmatig niet trouw aan ons diepere zelf.
Wat mij betreft gaat het er in het leven om, je weer te ont-wikkelen. De wikkels mogen er af, zodat je natuur en je uniciteit weer zichtbaar worden. Langzaamaan weer trouwer worden aan wie je eigenlijk bent; dat is immers het beste wat je de wereld te bieden hebt. Met een beetje geluk mag je dan op hoge leeftijd eenvoudig sterven…

img-side

Waar kan je bij mij op rekenen

Alles wat jou verder kan helpen. Al mijn levens- en werkervaring, die ik gemakkelijk deel als het je kan helpen. Ik laat mijn kracht en mijn kwetsbaarheid zien. In feite verschillen we ook niet zo veel als mensen. Uiteindelijk willen we allemaal gezien worden zoals we eigenlijk zijn, zonder al te veel voorwaarden. Het is de angst die ons klein houdt. Jammer dat we zo’n poppenkast nodig hebben. Het scheelt zoveel gedoe als we wat eenvoudiger worden.

Ik heb allerlei prachtige studies en trainingen gedaan, o.a. bedrijfskunde aan de RUG en een postacademische opleiding in Management Consultancy aan het SIOO. Daarnaast heb ik ruim 30 jaar kennis en ervaring opgedaan in zowel (senior) management- als adviesfuncties op het gebied van mens- en organisatieontwikkeling. Sinds 2007 werk ik als zelfstandig adviseur. Het meest heb ik uiteindelijk geleerd van mijn eigen loopbaan en levenspad, met al het vallen en opstaan wat erbij hoorde en hoort. Ik hou onze gesprekken wat dat betreft dan ook graag prettig gewoon.

‘Ik ken een planeet, waar een vuurrode meneer woont. Hij heeft nooit aan een bloem geroken, nooit naar een ster gekeken. Hij heeft nooit van iemand gehouden maar altijd alleen maar optelsommen gemaakt. En net als jij zegt hij de hele dag: ‘ik ben een serieus man. Ik ben een serieus man’. En dan zwelt hij van trots. Maar dat is geen man, dat is een paddestoel!’

Le petit Prince

icon-contact

Klaar voor een kennismaking?

Die begint met één druk op de knop!

Stuur een e-mail
[contact-form-7 id=”3494″ title=”CTA formulier”]