Uit het hoofdkantoor

Uit dat hoofdkantoor!

Datum: 17 januari 2021 / Geef een reactie /

Van de week trof ik iemand die er zo van baalt dat hij thuis zit. Hij verlangt ernaar om weer naar het hoofdkantoor te gaan, want daar werkt hij. Daar geef ik natuurlijk de nodige aandacht aan, want het ís ook balen. Ik kon het even later niet laten om te zeggen “eigenlijk is het best wel humor, dat jij ervan baalt dat je niet naar het hoofdkantoor kan, terwijl je in feite de hele dag in je eigen ‘hoofdkantoor’ zit”.
De belangrijkste reden dat hij zich bij mij meldde, bleek namelijk dat hij zoveel in zijn hoofd zit. Dat het daar zo druk is en hij niet goed weet hoe hij dat zou kunnen veranderen. Vaak betekent dat – en in zijn geval ook – dat je minder verbinding hebt met andere mensen.

Er zijn veel mensen die vaak ‘in hun hoofd’ zitten en daarnaast ook nog nadenken over hoe ze zoveel mogelijk uit hun leven kunnen halen. Ondertussen verstrijkt de tijd.
Als je te veel in je hoofd zit, ben je niet met je aandacht bij wat je doet, niet bij de mensen om je heen, niet bij de vogels in het bos. En dat geeft juist rust en focus. Het brengt je zoveel dichter bij ‘voluit leven’.

Dus in de coronatijd is mijn oproep: al mag je niet naar het hoofdkantoor, kom ook uit je eigen ‘hoofdkantoor’! Kijk om je heen en ontdek wat jij nodig hebt om jezelf te ont-wikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *