Tijd voor bezinning. Kom je ook?

Datum: 27 november 2019 / Geef een reactie /

Vrijdag is het weer Black Friday. De marketingmachines draaien volop. Ali Baba heeft Singles Day achter de rug met een omzet van 39 miljard dollar. En nu alweer Black Friday… De drie Dolle Dwazen Dagen van de Bijenkorf bestaan niet meer, maar of we dit jaar minder dwaas geworden zijn, ik weet het niet…
Voor mij is Black Friday inmiddels jaarlijks aanleiding tot een moment van bezinning geworden. Vind ik eigenlijk wel een betere invulling, als ik een keer onbescheiden mag zijn. Ik overdacht vanmorgen vroeg wat ik zoal meegemaakt heb dit jaar, wat ik geleerd heb, wat nu voor me aan de orde is. Het was voor mij een bijzonder jaar. Heel veel moois mee mogen maken, maar ook het jaar waarin mijn moeder is overleden. En niet te vergeten daarnaast al datgene wat gebeurde op het wereldtoneel. Maar dankbaarheid en innerlijke rijkdom overheersen in ruime mate. Dat is ook wel eens anders geweest. Zo gaat dat met het leven. Vastberaden ga ik over enkele weken 2020 in. Ik weet hoe ik wil werken en leven.

Kom je ook?
Ook dit jaar heb ik weer getuige mogen zijn van wat veel andere mensen meemaken in hun leven. Dat ervaar ik als een voorrecht. Heb jij zin en sta je ervoor open om in december ergens op een avond of middag in een kleine groep van zo’n vijf mensen eens terug te kijken op jouw jaar, op waar jij staat? Geen korting overigens, gewoon zomaar voor niets. Ik ben benieuwd…. Welkom!

Lees hieronder de ervaring van een van de eerdere deelnemers en meld je ook aan!

Gisteren mocht ik meedoen met het Black Friday initiatief van Erik. Hij had een open uitnodiging op Linkedin geplaatst om terug te kijken op 2017. Ik had geen idee wat ik precies kon verwachten, maar het is bij Erik altijd bijzonder en echt, dus toen ik op weg was naar Culemborg voelde ik opwinding en spanning. Het is een hele mooie avond geworden. Erik hielp een gesprek op gang met mensen die ook op zijn uitnodiging waren afgekomen. Soms kan intervisie worden opgedrongen, of een bepaald stramien aflopen. Bij Erik niet.
Wat fijn om vanuit rust, zonder oordeel en met humor te onderzoeken hoe je er nou echt bij zit, wat je voelt in je lichaam en waar je aandacht aan zou kunnen geven. Toen ik naar huis reed nam ik me voor om – in mijn leven van rennen, vliegen en presteren – vaker de rust te nemen om te groeien door stil te staan. Erik en de mensen die er waren gisterenavond, bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *