Op naar 2022!

Datum: 28 december 2021 / Geef een reactie /

We staan op de drempel van 2022. Een nieuw jaar vangt aan. Er is nogal wat aan de hand in de wereld. Gelukkig gebeuren er ook heel veel mooie dingen. Als jij vooruitkijkt naar het nieuwe jaar, wat is dan hetgeen jij zou kunnen doen of bijdragen..? Jij, met je eigen ik, je unieke talenten.

Afgelopen week overleed Desmond Tutu, aartsbisschop en activist in de anti-apartheidsstrijd. Een van zijn bevlogen uitspraken was: “And every human being is precious.” En zo is het. Ieder mens is kostbaar.
In ieder van ons kan een diep verlangen schuilen om je eigen natuur meer zijn gang te laten gaan. Om je te ontplooien, je kleur te laten zien. Na onze eerste, onbevangen jaren raken we in ons leven als vanzelf wat ingewikkeld, door onze opvoeding, gebeurtenissen of cultuur. Wat mij betreft gaat het er in het leven om je weer te ont-wikkelen: de wikkels mogen er af, zodat je natuur en je uniciteit steeds zichtbaarder worden. Langzaamaan weer trouwer worden aan wie je eigenlijk bent, dat is immers het beste wat je de wereld – en jezelf – te bieden hebt!
Een bloem wil gewoon bloem zijn. Bij mensen is het eigenlijk niet anders, we hoeven alleen maar te ‘bloemen’. En daar mogen we een leven lang over doen.

Ik wens je toe dat jij in 2022 volop mag ‘bloemen’!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *