Mijn recept bij kleine tegenslagen

Datum: 15 december 2021 / Geef een reactie /

We kennen allemaal gevoelens die moeilijk zijn. Je kunt bang zijn, eenzaam, boos, verdrietig of wat dan ook. Ik kan soms ook zomaar niet lekker in mijn vel zitten. En voor je het weet zink je daar gemakkelijk in weg en maak je er onbewust een heel ding van. Een paar jaar geleden heb ik voor mezelf een recept uitgeschreven wat mij goed helpt en ik merk dat het ook anderen helpt als ik het deel. Dus vandaar deze post. Op de deur van mijn kantoor heb ik de volgende tekst hangen:
“Ik kan …. zijn, om dit of om dat. Dat is niet erg. Het gaat erom dat ik dat gevoel zoveel mogelijk met een rustig gemoed draag. Dan wordt het niet groter dan nodig. Het gaat immers vanzelf weer voorbij.”

Vaak zetten mensen een multiplier in op een somber of ander negatief gevoel en gaan ze het enorm problematiseren. Voor je het weet blijf je er veel te lang in hangen. Maar het scheelt zoveel als je het ‘met een rustig gemoed’ kunt dragen en vanzelf weer laat zakken.
En natuurlijk ligt het anders wanneer iemand bijvoorbeeld echt last heeft van een depressie, daarover gaat deze blog niet. Het gaat over de schommelingen en kleine tegenslagen in het leven, die de meesten van ons goed kennen.

Dus bewaar het recept en zet ‘m op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *