De Koning te rijk!

Datum: 27 april 2021 / Geef een reactie /

Er zijn van die dingen waar ik heel blij van word. En dat hoeven geen grote dingen of gebeurtenissen te zijn. Als je ervoor open staat en niets uitsluit, kan er onverwacht iets moois op je pad komen.

Zoiets overkwam mij in een spontane ontmoeting, hoe klein ook. Tijdens mijn laatste vakantie in de bergen was ik op pad in de Tamangur, een hooggelegen arvenbos in Zwitserland, dat bekend is om zijn naaldbomen van honderden jaren oud. Onderweg raak ik in gesprek met een Zwitserse vrouw en we wisselen uit hoe we genieten van de grillige oude bomen, met hun zware arvenappels en heerlijke geur.
Enkele uren later, aan het eind van de wandeling rustend op een bankje in het dal, zie ik dezelfde vrouw het bergpad af komen lopen. Onze kleine ontmoeting en toegewijde gesprekje komen direct weer naar boven. Ze stapt op mij af, in haar hand een arvenappel, gevonden in het bos. Spontaan reikt ze hem mij aan en zegt ‘Diesen schencke ich Ihnen’. En met een glimlach en warme blik neemt ze weer afscheid en vervolgt haar weg. Een mooie kleine ontmoeting, een onverwacht gebaar, zomaar uit het niets.
De arvenappel ligt als dierbaar aandenken naast mijn stoel.

Laat je maar verrassen voor wat er gebeuren wil en wat er tevoorschijn wil komen. Ik voelde me met mijn arvenappel een ‘Koning te rijk’!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *